Eenpansgerecht
Snijd de kip in grove stukken en bestrooi met zout en peper. Snijd de uien en paprika's in blokjes en de zongedroogde paprika's in repen. Verhit een scheut olijfolie in een ruime braadpan en bak de kip rondom goudbruin.
Schep de kip uit de pan en laat even uitlekken op wat keukenpapier. Fruit de ui en de paprika in het achtergebleven bakvet een minuut of vijf. Snijd de chorizo in plakjes en snipper de knoflook. Voeg dit toe, samen met de zongedroogde paprika. Roer goed door en laat een minuut of twee pruttelen.
Voeg dan de rijst toe en roer tot alle korrels een vettig laagje hebben. Blus dan af met de wijn en de bouillon en voeg vervolgens de tomatenpuree en paprikapoeder toe. Roer goed door en breng rustig aan de kook. Zorg de de rijst voldoende onder water staat, voeg zo nodig nog wat water toe.
Leg de stukken kip terug in de pan, sluit de pan af en laat zo'n 30 tot 40 minuten rustig pruttelen tot de rijst gaar is. Roer af en toe en houd in de gaten of er nog voldoende vocht in de pan zit. Warm de laatste tien minuten de olijven mee.
Als de rijst naar je zin is, kun je het gerecht direct serveren.