Ga terug
Print
Zalm in pancetta

Zalm in pancetta met geroosterde groene asperges

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 700 gram groene asperges
  • scheut olijfolie
  • 4 zalmfilets (zonder vel)
  • 8 grote plakken pancetta

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de houtige uiteinden van de asperges en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette braadslee. Smeer ze met een bakkwast in met olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen. 

  2. Schuif de plaat een minuut of vijf in de oven zodat de asperges wat zachter worden. 

  3. Bestrooi de zalm met een beetje zout en peper en wikkel de filets in de pancetta. Smeer er met een bakkwast nog wat olijfolie op. Haal de plaat met asperges uit de oven en leg de ingepakte zalmfilets erop. 

  4. Schuif de plaat terug in de oven en laat het een minuut of 10 bakken totdat de zalm gaar is en de pancetta knapperig. 

  5. Serveer meteen. Lekker met gebakken aardappeltjes.