Snijd de speklappen in blokje en doe het in een kom. Doe ui, knoflook, ketoembar, gember en toatjo in een hakmolen of vijzel en vermaal het tot een pasta. Meng dit door het vlees en voeg ketjap en wat zout en peper toe. Meng goed.
Verhit een braadpan. Aan de speklappen zit waarschijnlijk voldoende vet om het vlees erin te bakken. Mocht dit niet zo zijn, doe dan een klontje boter een een klein scheutje olie in de pan. Bak het vlees hierin goed aan. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het vlees afgedekt een twintig minuten rustig pruttelen.
Bak intussen de krieltjes in een koekenpan tot te goudbruin en bijna gaar zijn. Voeg de aardappeltjes daarna bij het vlees en schep om. Voeg de lente uitjes en de selderie toe en laat het geheel nog een minuut of vijf goed doorwarmen.
Serveer met een lekkere frisse salade.