Ga terug
Print
ovenschotel met pompoen, chorizo en boerenkool

Ovenschotel met pompoen, chorizo en boerenkool


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo pompoen in blokjes gesneden
  • 200 gram chorizo ontveld en in plakjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • 100 gram boerenkool in stukjes, zonder steeltjes
  • 150 gram mozzarella in stukjes gesneden
  • 100 gram uienrelish
  • 8 eieren
  • 250 ml slagroom

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de pompoenblokjes met de plakjes chorizo in een ruime ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Strooi er zout en peper over en hussel goed door elkaar. Zet de schaal ongeveer een kwartier in de oven.

  2. Kluts in een kom de eieren los met de slagroom tot het een geheel vormt. Doe er een snufje zout door.

  3. Haal de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200°C. Voeg de boerenkool toe en schep dit goed door elkaar. Verdeel dan de stukjes mozzarella erover en leg de uienrelish er in 'plukjes' tussen.

  4. Giet het eiermengsel erover en zet de ovenschaal zo'n 40 minuten terug in de oven. 

  5. Deze schotel is zowel koud als warm erg lekker.