De kip wordt onder de huid gevuld met een heerlijke kaasmengsel
Verhit de olie in een koekenpan op halfhoog vuur en fruit hierin de sjalotjes een minuut of vijf tot ze zacht zijn. Prak in een kom de geitenkaas fijn en meng de Parmezaan en de Gruyère erdoor. Meng vervolgens het ei, het paneermeel, de kruiden en zout en peper erdoor. Voeg tenslotte de sjalotjes toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
Verwarm de oven intussen voor op 200°C. Bestrooi het binnenste van de kip met zout en peper en stop het takje tijm erin.
Haal vanaf de hals voorzichtig het vel van de kip los van het vlees. Dit gaat het beste door je vingers er voorzichtig in heen en weer te bewegen en het vel beetje bij beetje los te 'duwen'. Vanaf de hals kun je ook het grootste deel van de poten bereiken. Pas op dat het vel niet scheurt. Het is vrij stevig, maar enige voorzichtigheid is wel belangrijk.
Stop nu beetje bij beetje het kaasmengsel tussen het vel het vlees. Duw het eerst zo ver mogelijk de poten en en werk naar de hals toe. Heb je wat vulling over, stop dat dan in de holte bij het takje tijm. Bind de poten met keukentouw bij elkaar zodat de vulling er niet makkelijk uit kan lopen.
Bestrijk de kip met olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Leg de kip in de ovenschaal en schuif hem zo'n 75 minuten in de oven. Houd het na een uurtje even in de gaten omdat het vel goudbruin, maar niet te donker moet worden terwijl het vlees wel goed gaar moet zijn. Gaat het te snel, draai de temperatuur dan wat lager.
Lekker met groente en gebakken aardappelen.