Ga terug
Print
Amandelsoep

Amandelsoep (Ajoblanco)

Zomerse koude soep

Gang soepen, Voorgerecht
Keuken Spaans
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 500 gram blanke amandelen
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml rode wijnazijn
  • zout naar smaak
  • 1 liter water ijskoud
  • een handje witte druiven

Werkwijze

  1. Doe de amandelen, knoflook, olijfolie, azijn, zout een een beetje van het water in een blender en pureer het tot je een romige massa hebt.

  2. Voeg dan ijskoud water toe tot je de gewenste dikte hebt (dik maar goed schenkbaar). Proef en breng eventueel hoger op smaak door een beetje extra azijn toe te voegen of wat zout. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast, hij is gekoeld het lekkerst. 

  3. Serveer de soep ik mooie glazen en kommetjes en garneer met de druiven.