Ga terug
Print
polenta met tomatensaus

Polenta met tomatensaus, mozzarella, pancetta en paprika

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram polenta
  • 1,5 liter bouillon (zie voor exacte hoeveelheid de verpakking)
  • 80 gram roomboter
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Voor de saus

  • 100 gram pancetta
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • peper
  • 1 tl suiker
  • 3 el olijfolie
  • 250 gram mozzarella kleine bolletjes
  • 2 geroosterde gele paprika's in reepjes gesneden

Werkwijze

  1. Breng de bouillon aan de kook. Fruit intussen de sjalotjes en knoflook in de olijfolie. Als het zacht is scheur je de pancetta in stukjes en bak je ze mee. Na een minuut of 5 voeg je de tomaten, tijm, wat basilicumblaadjes, zout, peper en suiker toe. Roer en laat de saus zo'n 20 minuten rustig pruttelen.

  2. Strooi intussen de polenta al roerend in de kokende bouillon en laat het zolang koken als op de verpakking staat (meestal 10 of 20 minuten). De polenta wordt een soort dikke pap die je zacht en hard kunt eten. Voor dit gerecht is zachte polenta het lekkerst en dus roer je er na de kooktijd de boter door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Stort de polenta in een grote schaal en schep de tomatensaus erover. Garneer met de bolletjes mozzarella, de reepjes paprika en wat blaadjes verse basilicum.