Lekkere plakkerige kippenvleugels die langzaam gegaard zijn in cola.
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Neem een ruime ovenbestendige pan of braadslee en doe daarin 750 ml cola. Voeg dan de suiker, de knoflook, de sojasaus, het citroensap en de ui toe en roer het goed door elkaar. Voeg dan de stukken kipvleugel toe en giet er zoveel cola bij dat de vleugels bijna onderstaan.
Zet de pan of braadslee dan 3 uur in de oven. De vloeistof moet volledig verdampen en de vleugels moeten kleverig zijn. Dit kan wel zo'n 4 uur duren, maar controleer na 3 uur even of alles goed gaat. Op het laatst kunnen ze namelijk snel te bruin worden omdat er veel suiker in de cola zit.
1. Neem geen cola light, want je hebt de suiker in de cola juist nodig.
2. Als het vocht niet volledig dreigt te verdampen, schep er dan wat uit na de 3 uur baktijd.
3. Dit gerecht is heerlijk met sla en gebakken aardappelen.