Pasticcio is een Grieks pastagerecht dat door het gebruik van bechamel en rundergehakt wel wat doet denken aan de Italiaanse lasagne
Verhit een beetje olie in een middelgrote pan. Zet het vuur niet te hoog. Fruit hierin de ui en de knoflook tot ze zacht zijn. Doe dan het gehakt erbij en rul dit. Blus af met de witte wijn, breng aan de kook en laat de alcohol eruit verdampen en iets indikken. Doe dan de tomaat en het kaneelstokje erbij en laat dit 20 minuten sudderen.
Kook de pasta gaar in ruim kokend water met flink wat zout. Giet het af, schud er een scheutje olijfolie door en zet tot gebruik apart.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm voor de bechamelsaus de melk met de laurier in een pannetje. De melk mag niet koken. Haal, als de melk heet is, het pannetje van het vuur en laat het 15 minuten trekken. Haal dan de laurierblaadjes eruit.
Smelt dan de boter in een andere pan. Doe de bloem erbij en laat dit al roerend 2 minuten garen. Pak dan een garde en voeg beetje bij beetje de melk erbij terwijl je klopt. Het moet een mooi glad mengsel worden. Laat dit nog 10 minuten pruttelen, roer af en toe. Haal het dan van het vuur en voeg beide soorten kaas, de cayennepeper en zout en peper toe. Roer tot de kaas is gesmolten.
Roer de pasta door de vleessaus en doe dit vervolgens in een braadslee of een grote ovenschaal. Giet de bechamelsaus erover en zet het in de oven. Bak het gerecht zo'n 15 tot 20 minuten. Het moet goudbruin zijn en lekker bubbelen.
Volgens George is pasticcio de tweede dag nog lekkerder!