Een vegetarisch pastagerecht uit de oven.
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta al dente in een grote pan met water en zout. Spoel de pasta af met koud water en laat goed uitlekken.
Meng in een kom de ricotta met de Parmezaan, de mozzarella en het ei grondig door elkaar. Zet tot gebruik apart.
Doe de bliktomaten in een grote ovenschaal. Doe het verkruimelde bouillonblokje en de fijngesneden knoflook erbij en roer het het goed doorheen. Doe dan de cherrytomaatjes erbij, strooi de suiker erover en breng op smaak met zout en peper.
Vul de pastaschelpen met het ricottamengel en leg ze in de tomatensaus. Als je pastaschelpen over hebt, snijd je ze klein en doe je ze erbij in de ovenschaal. Verdeel hierover nog wat gedroogde basilicum en/of oregano en schuif de schaal in de oven. Laat het ongeveer 20 minuten bakken.
Serveer er een lekkere frisse groene salade bij.