Ga terug
Print

Pappardelle met walnotensaus

Eenvoudig en snel pastagerecht, waarbij je nog wel wat groente moet serveren.

Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram Pappardelle
  • 40 gram boter
  • 80 gram walnoten meer mag natuurlijk ook!
  • verse peterselie fijn gesneden
  • zout & peper

Werkwijze

  1. Zet een grote pan met water en zout op en breng het aan de kook. Kook de pappardelle hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en laat het uitlekken.

  2. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de walnoten toe en bak ze een paar minuutjes tot ze goudbruin zijn en flink geuren. Pas goed op dat de noten niet aanbranden, dan gaat namelijk nogal snel. Zet ze dus niet op al te hoog vuur en houd het in de gaten.

  3. Haal de saus van het vuur en doe de peterselie erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper. Roer de saus door de pasta en serveer meteen. 

Notities

Serveer bij dit gerecht wel nog wat groente, want anders heb je wel een heel eenzijdige maaltijd. Ik heb stukjes kipdijfilet gebakken samen met courgette, paprika en champignons en dit erbij geserveerd.