Ga terug
Print
Pompoenstamppot met chorizo

Pompoenstamp met gebakken chorizo

Zoetig stamppotje die zijn pit krijgt door de gebakken chorizo

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse pot
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 flespompoen
  • 2 grote rode uien
  • 1 chorizoworst (ong. 200 gram)
  • olijfolie
  • 100 ml melk
  • 25 gram boter
  • zout & peper

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen, spoel ze schoon en snijd ze in min of meer gelijke stukjes. Doe ze met wat water in een ruime pan. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, verwijder de draden en zaden. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Snijd de ui in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. 

  2. Doe de pompoen en ui bij de aardappelen en breng aan de kook met wat zout. Kook dit in ongeveer 20 minuten gaar.  

  3. Snijd de chorizo in blokjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo hierin tot hij knapperig is. Gooi de olie niet weg, want daar zit een hoop smaak in. 

  4. Stamp de stamppot en voeg de boter toe. Is de stamp nog niet smeuïg genoeg, doe er dan wat melk bij en stamp tot structuur naar je zin is. Roer dan de chorizo met de olie waarin het is gebakken erdoor. Proef en breng verder op smaak.

  5. Schep de stamppot op borden en serveer direct.

Notities

Je kunt in plaats van chorizo ook spekblokjes nemen. De uiteindelijke smaak verandert daardoor natuurlijk wel.