Ga terug
Print
hoofdgerechten pasta hoofdgerechten vis tagliatelle

Tagliatelle met spinazie en zalm

Deze heerlijke pasta is gezond en staat binnen een mum van tijd op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag dus.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram verse zalmfilet
  • 400 gram zwarte tagliatelle (of gewone)
  • 800 gram verse spinazie (of 400 gram diepvries)
  • scheutje kookroom
  • 1 ui gesnipperd
  • scheutje olijfolie

Werkwijze

  1. Zet een pan met ruim water en zout op om de pasta in te koken. Snipper de ui en verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wok. Fruit de ui op halfhoog vuur en voeg dan de spinazie er beetje voor beetje bij. Laat slinken. Als je diepvries spinazie gebruikt kan alles er in één keer bij. Laat het ontdooien in de pan en warm worden.

  2. Snijd de zalm in blokjes en kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  3. Doe de zalm bij het spinaziemengsel en laat een minuutje of 3 meebakken. Doe er een klein scheutje kookroom door en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Schep de pasta op borden en lepel de saus eroverheen. Et voila: binnen een kwartier zit je aan tafel!