Ga terug
Print
hoofdgerechten vegetarisch pad thai

Pad Thai met gewokte wortel en paksoi

Een snel Thais noedelgerecht waar je vele kanten mee op kunt.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Totale tijd 45 minuten
Porties 4

Ingrediƫnten

Voor de Pad Thai

  • 180 gram tofugehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sambal
  • 225 gram rijstnoedels
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el wokolie (bijv. rijstolie of zonnebloemolie)
  • 3 bosuitjes
  • 50 gram gezouten pinda's
  • 3 eieren
  • 1 el rijstazijn

Voor de wortel/paksoi roerbak

  • 800 gram winterpeen
  • 1 paksoi
  • 2 tl sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamzaad

Werkwijze

De Pad Thai

  1. Doe het tofugehakt in een ruime kom en meng het met 1 tl sambal en de sojasaus. 

  2. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snipper intussen de sjalotjes en de knoflook. Verhit een scheutje wokolie in een wok en bak het tofugehakt hierin twee minuten aan. Doe dan de ui en de knoflook erbij laat op laag vuur even meebakken. Zet dan het vuur weer hoog en voeg de noedels toe. Roerbak die een minuut of 5. Snijd intussen de bosui in ringen en hak de pinda's grof.

  4. Klop de eieren los met peper en zout en 1 tl sambal. Giet de eieren bij de noedels en roerbak tot ze gestold zijn. Roer dan de rijstazijn er dan nog door en bestrooi het met de pinda's. 

De wortel/paksoi roerbak

  1. Schrap de wortels en snijd ze in reepjes van ongeveer 5 cm lang. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de stengels in stukjes van ongeveer 0,5 cm. 

  2. Verhit de twee soorten olie in een ruimte koekenpan of wok en roerbak de groenten hierin een minuut of 5. Voeg dan de sesamzaadjes en vervolgens de sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken

  1. Schep beide gerechten op een bord en serveer meteen.