Een herfstige lasagne met paddenstoelen en lekker veel bechamelsaus
Verwarm de oven voor op 180°C. Stroop het velletje van de worstjes en verhit een koekenpan zonder boter of olie. Bak het worstvlees in een minuut of 5 rul. Snijd de paddenstoelen in plakjes en voeg dit toe aan het worstvlees. Bak dit een minuut of 5 mee. Snijd de helft van de salie fijn en voeg dit toe aan het vleesmengsel. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij tot gebruik.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem hieraan toe. Roer goed en laat een minuut of 3 garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf steeds goed roeren tot je een egale saus hebt. Breng tegen de kook aan en voeg het bouillontablet toe. Snijd de kaas in kleine stukjes en doe dit bij de hete saus. Roer tot alle kaas mooi is gesmolten en je een dikke (kaas)bechamel hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de knolselderij en snijd hem in vieren. Snij de stukken in flinterdunne plakjes met een mes of met de keukenmachine.
Giet 1/4 van de bechamel over de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een paar lasagnebladen, daarop 1/3 van het paddenstoelenmengsel en daarop 1/3 van de knolselderij en een 1/4 van de bechamel. Maak nog twee van dit soort lagen en je eindigt dus met de bechamel. Leg de overgebleven blaadjes salie er op en schuif de schaal ongeveer 45 minuten in de oven.
Als een lasagne uit de oven komt, bubbelt hij vaak nog en is hij loeiheet. Je kunt hem het beste even 5 tot 10 minuutjes laten staan voordat je hem aansnijdt.