Ga terug
Print
hoofdgerechten vegetarisch Plaattaart

Plaattaart met witlof, peer, walnoten en gorgonzola

Vegetarische plaattaart met voor een dagje zonder vlees.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 knolselderij
  • 3 stronken witlof
  • 150 gram gorgonzola
  • 2 handperen
  • 50 gram walnoten

Werkwijze

  1. Verwarm je oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en leg het op een ovenplaat. Besmeer het deeg met de crème fraîche.

  2. Schil dan de knolselderij en snijd hem in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Snijd dan de onderkanten van de witlofstronkjes en snijd de witlof in kleine stukjes. Verwijder de kern als je niet van de bittere smaak van witlof houdt. 

  3. Verdeel de knolselderij en witlof over de plaattaart. Snijd de korst van de gorgonzola en snijd het in blokjes. Verdeel de kaas over de witlof en knolselderij. Schuif de plaat in de oven en bak de taart ongeveer 25 minuten.

  4. Schil de peer, snijd hem doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in blokjes en hak de walnoten grof. Verdeel de peer en de walnoten over gare taart, snijd hem in stukken en serveer meteen.