Ga terug
Print

Lasagne Napoletana (Lasagne uit Napels)

In Napels maken ze lasagne met gehaktballetjes.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Porties 5

Ingrediënten

  • 250 gram verse lasagnebladeren
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 liter passata
  • 5 eieren
  • 300 gram rundergehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 40 gram boter + iets extra voor het invetten van de schaal
  • 150 gram mozzarella in plakjes gesneden
  • zout & peper

Werkwijze

  1. Verhit een beetje olie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en bleekselderij een minuut of 5 op laag vuur. Giet dan de passata erbij en breng op smaak met zout & peper. Doe de deksel op de pan en laat het een uurtje pruttelen. 

  2. Kook intussen 4 eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes en zet apart tot gebruik. Snijd ook de mozzarella in dunne plakjes en zet apart tot gebruik. 

  3. Meng in een kom het gehakt met een ei, een beetje zout en de Parmezaanse kaas. Meng dit goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Doe ze bij de tomatensaus na het uurtje prutteltijd. 

  4. Verhit de oven voor op 160°C en vet een ovenschaal in met wat boter. Leg op de bodem van de schaal een paar lasagnevellen en schep daar een derde deel van de tomatensaus over. Bedek dit met een de helft van de eieren en de mozzarella en dan weer een laag lasagnevellen. Dan weer een derde deel van de tomatensaus en de andere helft van de eieren en de mozzarella. Dan de laatste laag lasagnevellen en het laatste deel van de tomatensaus. 

  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal de oven. Bak de lasagne een uur en laat het daarna heel even staan voordat je hem eet.