Goed gevulde maaltijdsoep, vol van smaak en snel klaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de olie in een ruime pan en bak hierin even de kruiden aan. Hierdoor komt de geur en smaak goed los. Pas wel op voor verbranden! Doe dan de bouillon en het water erbij. Voeg de rijst toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en vorm vier hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm de hoopjes in de gewenste vorm (ik heb ze ovaal gemaakt) en zorg dat ze niet te dik zijn. Schuif de plaat in de oven en bak ze ongeveer 10 minuten. Breng ze voorzichtig met een spatel over op een rooster en laat ze afkoelen en krokant worden.
Draai soepballetjes van het gehakt en doe ze bij de soep. Kook dit nog een minuut of 3 goed door en voeg dan de groente toe. Kook ook dit nog een paar minuutjes. Proef de soep en breng het op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en zet het kletskopje erin. De kaas smelt uiteraard wel, dus snel opeten!