Basis bereiding voor chocolademelk
Verwarm de melk in een pannetje. Als het warm is los je de suiker en het snufje zout erin op.
Hak de chocolade grof en voeg dit toe als de melk tegen de kook aan in. Los de chocolade al roerend op in de melk op halfhoog vuur. Blijf roeren om te voorkomen dat het aankoekt of verbrandt.
Als de chocolade is opgelost giet je de drank in een grote beker en doe je de marshmallows of de slagroom erop.
Experimenteer eens met andere smaken in de chocolademelk. Ik ben bijvoorbeeld gek op kaneel en dan combineert fantastisch met chocolade. Ook kruiden als kardemom, kruidnagel of nootmuskaat geven een heel eigen smaak twist. Voor een beetje kick kun je denken aan chilipoeder en als je nog even door moet: oploskoffie of espressopoeder!
Beetje gek misschien, zout in je chocolademelk. Zout heeft de eigenschap smaken te kunnen 'optillen'. Het zoute proef je niet terug, maar de overige smaken worden wel versterkt door het zout. Probeer het maar eens!