Smaakvolle quiche, gevuld met brie, ham, appel en walnoten
Verwarm de oven voor op 200°C en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de stengels bleekselderij goed af, snijd de lelijke plekjes eruit en snijd ze vervolgens in halve maantjes. Hak de walnoten grof en vet de quichevorm in met boter.
Bekleed de quichevorm met het ontdooide bladerdeeg. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij hierin een minuut of 5 om het wat zachter te maken. Schep de bleekselderij in de vorm en doe ook de hamblokjes en driekwart van de noten erbij.
Klop vervolgens de eieren los in een ruime kom en roer de kwark en eventueel een snufje zout erdoor. Schenk dit mengsel over de bleekselderij.
Snijd de brie en de appel in plakken en leg ze dakpansgewijs over de vulling. Strooi de rest van de noten erover. Schuif de vorm ongeveer een half uur in de oven. Houd de quiche een beetje in de gaten. Als de noten dreigen te verbranden en de baktijd is nog niet voorbij, leg er dan een stukje aluminiumfolie over.