Vegetarisch Chinees gerecht
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze daarna af, spoel ze kort na met koud water en trek ze met 2 vorken los van elkaar. Laat ze afkoelen.
Pel en snipper de knoflook en snijd de lente uitjes in ringetjes. Schil de gember en snijd het heel fijn. Was de paksoi goed, er zit vaak nog wat zand in en scheur de oesterzwammen in stukjes.
Verhit een scheut olie in een wok en bak de noedels in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schep ze dan uit de wok en houd ze apart. Verhit daarna nog een klein scheutje olie in de wok en bak hierin de knoflook, lente ui en gember op hoog vuur even kort aan.
Voeg dan de paksoi en de oesterzwammen toe en roerbak ze even kort mee. Blus het af met de rijstwijn en de sojasaus. Voeg dan de noedels toe, meng het goed door elkaar en warm het even goed door. Snijd de rode peper in kleine stukjes en strooi ze over het gerecht. Druppel er wat sesamolie over en serveer.