Ga terug
Print

Carpaccio bonbon

Amuse of voorgerechtje

Gang Amuse, Voorgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 8 plakjes carpaccio (dun gesneden)
  • klein beetje krulsla
  • 2 el pijnboompitten
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • beetje Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 Ć  2 tl truffelolie
  • peper
  • zout

Werkwijze

  1. Doe in een kom of hoge maatbeker de eidooier, zout, peper, mosterd en wittewijnazijn. Zet de staafmixer erin en meng het goed. Giet dan (terwijl je mixt met de staafmixer) in een dun straaltje de olie erbij. Stop als het de juiste mayonaise dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper. Klop dan met een garde de truffelolie erdoor. Rooster de pijnboompitjes even kort in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

  2. Leg de plakjes vlees neer en schep er een lepeltje van de truffelmayonaise op. Leg er een plukje sla op, wat pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas. Vouw het pakketje dicht en leg het op een (amuse)lepel. Doe er nog wat truffelmayonaise op en garneer met wat pijnboompitjes, sla en Parmezaanse kaas.