Heerlijke malse karbonades, gaar gestoofd in witbier
Met de kaneel met de chilipoeder, zout en peper en wrijf de karbonades ermee in. Wentel het vlees door de bloem. Verhit 2 el boter in een ruime pan en bak de karbonades hierin even goed aan. Neem ze uit de pan en leg ze even apart.
Was de citroen goed en wrijf hem droog. Snijd hem in dunne plakjes. Bak de plakjes citroen op laag vuur een minuut of 5 in het bakvet van de karbonades. Pluk de blaadjes salie van de takjes, bewaar een paar blaadjes voor later en doe de rest bij de citroen in de pan. Leg de karbonades terug in de pan en blus het af met het witbier. Doe de deksel op de pan en laat de karbonades in een uur langzaam gaar stoven. Vind je de saus aan het einde te zuur, breng het dan in balans met wat honing.
Snijd de puntjes van de sperziebonen en blancheer ze in een paar minuten in kokend water met zout. Hak de amandelen. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de boontjes en de amandelen op middelhoog vuur een minuut of 3. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de salieblaadjes uit de saus en snijd de achtergehouden blaadjes salie in grove stukken. Meng deze blaadjes door de boontjes. Serveer de karbonades met de boontjes en lepel er wat van de stoofsaus overheen.
Deze karbonades zijn heerlijk met deze geroosterde aardappelen.