Ga terug
Print

Tuna Melt

De Tuna Melt is ontstaan in Charleston, South Carolina, USA en is een tosti met tonijn en cheddar kaas

Gang Lunch
Keuken Amerikaans
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 broodjes
Auteur Uit Wereldbroodjes van Mascha Lammes

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn (bij voorkeur in olie)
  • 0,5 sjalotje (gesnipperd)
  • 4 el mayonaise
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl fijne mosterd
  • 8 witte boterhammen (bijv. casino wit)
  • cheddar (geraspt of plakjes)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn dan in een kom met het sjalotje, de mayonaise, de azijn en de mosterd. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

  2. Rooster de boterhammen.

  3. Besmeer de helft van de boterhammen met de tonijnsalade en beleg dit met de cheddar. Leg de boterhammen vervolgens op een plaat en schuif die in de oven. Laat de cheddar in zo'n 5 tot 7 minuten smelten. Leg dan de andere sneetjes erop en snijd de broodjes schuin doormidden.