Ga terug
Print

Pulled Pork uit de slowcooker

In de slowcooker wordt het vlees boterzacht.

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Culy & Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 kilo schouderkarbonade
  • 200 ml water
  • 75 ml wittewijnazijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 ml barbecuesaus uit fles of zelfgemaakt
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl cayennepaper

Voor de saus

  • braadvocht uit de slowcooker
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl dijonmosterd

Werkwijze

  1. Snijd de uien in stukjes van ongeveer 1 cm en snipper de knoflookteentjes. Verde dit over de bodem van de binnenpan van de slowcooker. Doe de overige ingrediĆ«nten erbij (behalve het vlees), breng het op smaak met peper en zout en roer het goed door elkaar. Leg dan het vlees erop en duw het in de saus. 

  2. Zet de pan op 5 uur op 'high' of 7/8 uur op 'low'. Schep na de kooktijd de saus over in een pannetje. Doe de mosterd en de basterdsuiker erbij, roer het goed door en breng het aan de kook. Kook de saus tot ongeveer de helft in, hierdoor worden de smaken veel intenser. 

  3. Leg het vlees op een snijplank en trek met twee vorken draadjes van het vlees. Doe het terug in de slowcooker en zet de pan op 'warmhouden'. Serveer het vlees met de saus.

Notities

Pulled Pork is lekker met gekookte aardappelen en groente of op een broodje.