Kip Ottolenghi style
Vermeng de stukken kip in ene schaal met de uien, olijfolie, gember, kaneel, saffraan, citroensap, water, 2 theelepels zout en royaal vers gemalen zwarte peper. Laat dit minimaal een uur marineren, liefst langer (of een nacht in de koelkast).
Verhit de oven voor op 190°C. Verdeel de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de noten ongeveer 10 minuten. Hak ze daarna grof en en zet ze tot gebruik opzij.
Verdeel vervolgens de stukken kip (mét de marinade) over de bakplaat. Leg de kipstukjes met het vel naar boven op de plaat. Schuif de plaat in de oven en bak de kip in 35 tot 40 minuten gaar.
Maal intussen de honing, rozenwater en noten in een hakmolen tot een grove pasta. Haal na de baktijd de plaat met de kip uit de oven en bestrijk de stukken kip met de pasta. Zet de plaat dan nog 5 tot 10 minuten terug in de oven tot de notenlaag goudbruin is. Serveer in een mooie schaal.