Ga terug
Print
bijgerechten met aardappel gebakken aardappelen

De lekkerste gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen met een krokant korstje

Gang Bijgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1,2 kilo aardappelen (ong. 300 gram p.p.)
  • scheutje olijfolie
  • klont boter
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 el bloem

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Spoel ze schoon en doe ze in een pan met wat water en zout. Kook ze - afhankelijk van de grootte van de blokjes - in 1 tot 3 minuten net niet gaar. 

  2. Giet de aardappelblokjes af, doe ze terug in de pan en stoom ze droog. Schud ze daarna om met de bloem. 

  3. Verhit de olijfolie en de boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes op goed hoog vuur, maar pas op voor aanbranden want de bloem brandt makkelijk aan. Schep dus regelmatig om. Voeg wat zout en peper toe en bestrooi de blokjes met wat paprikapoeder. Hierdoor krijgen ze een mooie goudgele kleur.