Ga terug
Print
hoofdgerechten kip

Oosters gemarineerde kip roerbak

Botermalse gemarineerde kippetjes. Serveer met rijst.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilets
  • 4 el oestersaus
  • 2 el hoisin saus
  • 1 el chilli knoflook saus
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 rode paprika's
  • 1 bos bleekselderij
  • 2 flinke handen cashewnoten
  • 350 gram rijst

eventueel

  • groenterestjes

Werkwijze

  1. Snijd de kip in blokjes en meng dit met de marinade van de 3 sauzen. Zet dit (minimaal een uur, maar langer is beter) afgedekt weg in de koelkast.

  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de groentes in blokjes en zet klaar (met eventuele andere groentes) om te roerbakken. Ik had nog een halve zak spinazie en die heb ik erdoor gedaan. 

  3. Giet wat neutrale olie (bijv. zonnebloemolie) in een wokpan of grote hapjespan en laat dit goed heet worden. Doe dan de kip met de marinade erbij en roerbak dit tot het bijna gaar is. Doe dan de groente erbij en wok dit even mee kort en heet mee. Voeg dan de noten toe en laat die heel kort meewarmen.

  4. Schep de rijst op borden en verdeel de kip roerbak er overheen. 

Notities

Door de marinade en het kort en heet bakken blijft de kip botermals en smelt het bijna op je tong.