Ga terug
Print
slow cooker leghaan

Hele kip of haan uit de slow cooker

Een hele kip of haan bereiden is easy peasy in de slowcooker. Maar het kan natuurlijk ook gewoon in een braadpan in de oven.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 hele haan of kip
  • kruidenmix of 'rub' naar je eigen voorkeur
  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 0,5 citroen

Verder nodig

  • slow cooker

Werkwijze

  1. Smeer de kip in met een scheutje olijfolie en bestrooi de kip vervolgens met de kruidenmix of 'rub' die je hebt gekozen.

  2. Snijd de ui in niet al te kleine stukjes en verdeel de ui over de bodem van de pan. Stop de halve citroen in de holte van de kip of haan en leg het beestje vervolgens op de uien. Vocht toevoegen is niet nodig. 

  3. Doe de deksel op de pan en zet hem 8/9 uur op low of 4/5 uur op high. Hij is nu al heerlijk. Het vlees valt van de botjes en is supermals. Wil je nog een krokant velletje haal de kip dan voorzichtig uit de pan, verwijder de citroen en leg het beestje op een rooster in een braadslee. Schuif hem vervolgens nog even een minuut of 8 onder de grill. 

  4. Giet het kookvocht door een zeef en vang het op in een pannetje. Doe er wat water bij en kook het even in. Doe er eventueel nog een scheutje worchestersaus door en serveer het als jus bij de kip of haan. Verdeel de kip in stukken en serveer met groente en aardappelen.

Notities

Bewaar het kookvocht (of de overgebleven jus) en de botjes van de kip en maak daar een lekkere kippenbouillon van.