Ga terug
Print
Pizza Calzone in ringvorm

Pizza Calzone in ringvorm

Gevulde pizza in ringvorm. Het is weer eens wat anders!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen Tante Fanny Pizzadeeg (of je eigen deeg + tomatensaus)

Beleg naar smaak, ik gebruikte:

  • 200 gram salami
  • 200 gram mozzarella
  • 1 paprika

Werkwijze

  1. Verhit de oven voor op 220°C. Snijd de paprika in kleine blokjes en rasp de bol mozzarella of snijd hem in plakjes. Rol de twee stukken pizzadeeg uit en snijd ze eerst een keer in de lengte door en daarna in de breedte in drie stukken. Zo heb je 2 x 8 rechthoekige stukjes pizzadeeg.

  2. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg daarop 4 stukjes tegenover elkaar en leg 4 andere stukjes in een stervorm daaroverheen. 

  3. Bestrijk de stukjes deeg met tomatensaus. Verdeel de plakjes salami en de plakjes (of geraspte) mozzarella erover.

  4. Verdeel de fijngesneden blokjes paprika erover en vouw de deegflappen links, rechts, boven en onder over de vulling heen. 

    Vouw daarna de andere flappen naar binnen en druk ze met je vingers dicht tegen het deeg dat als bodem dient. 

  5. Schuif de plaat in de oven en bak de pizza in ongeveer 20 minuten gaar. 1 Ring is voldoende voor 2 personen.