Gehaktballen in een romige bruine saus
Snipper de sjalotjes en hak de peterselie fijn. Doe het gehakt met de sjalotjes, het ei, de panko (of paneermeel), piment, knoflookpoeder, nootmuskaat, peper en zout in een kom en kneed dit goed door elkaar. Is het gehakt wat te nat, doe er dan nog wat panko of paneermeel bij. Draai er 12 gehaktballetjes van (3 per persoon).
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rustig rondom bruin en gaar. Dit duurt zo'n 15 minuten. Schep de balletjes dan uit de pan en smelt de boter in het achtergebleven bakvet.
Doe de bloem bij de boter en roer dit goed totdat het helemaal is opgenomen en gaar het een minuut of 2. Giet dan al roerend scheutje voor scheutje de fond bij het bloemmengsel totdat er een samenhangende saus ontstaat.
Roer de mosterd en de worcestershire saus erdoor en giet ook de room erbij. Roer goed door en doe dan de gehaktballetjes er weer bij en warm het even goed door.