Ga terug
Print

Kip in sinaasappel-sojasaus

Een saus vol smaak, lekker bij veel soorten gevogelte

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 600 gram kipdijfilet (of kipfilet)
  • scheutje olijfolie
  • 300 ml sinaasappelsap
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 75 ml rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 150 gram bruine suiker
  • 0,5 tl verse gember (fijn geraspt)
  • 0,5 tl knoflook (fijn geraspt)
  • beetje chili flakes (mag je weglaten)
  • 3 el maïzena
  • 2 el water

Werkwijze

  1. Snijd de kip in stukjes, bestrooi het met een beetje peper en zout en bak het gaar in een scheutje olijfolie. Meng het sap met de rijstazijn en sojasaus op halfhoog vuur. Laat het rustig warm worden. Los vervolgens de bruine suiker erin op.

  2. Als de suiker volledig is opgenomen door het vocht voeg je de sinaasappelrasp, knoflook en de gember toe. Breng dit aan de kook. Meng de maïzena met het water en roer dit tot een papje.

  3. Zet het vuur weer laag en roer het papje door de saus. Blijf roeren totdat de saus dikker wordt. Met de dikte van de saus kun je nog spelen. Wil je een dikkere saus, maak dan wat meer van het maïzena papje en doe dit er nog bij. Giet de saus over de kip en serveer het met bijvoorbeeld gebakken rijst en sperziebonen.