Ga terug
Print

Sous vide gegaarde kip

Kipfilet gegaard in een warm water bad in de Magimix Cook Expert

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • zout
  • peper
  • vacuüm zakjes of diepvries zakjes

Werkwijze

  1. Vul de RVS kom van de Magimix Cook Expert met water. Niet te vol, want de zakjes met inhoud moeten er nog bij passen. Heb je maar 1 of 2 kipfiletjes, dan kun je de stoominzet erin doen, om te voorkomen dat de zakjes open gehaald worden door het mes dat onderin de RVS kom zit. 4 Kipfilets passen daar niet in, dus, pas dan een beetje op voor het mes. 

  2. Zet de Cook Expert in de Expert stand. Stel de tijd in op anderhalf uur. Het water heeft ongeveer een half uur nodig om op temperatuur te komen (heb ik gemeten met een oventhermometer) en de kip moet ongeveer een uur garen. Zet de snelheid op 0 en de temperatuur op 65°C.

  3. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en doe twee kipfilets naast elkaar (niet stapelen) in een zakje en trek het zakje vacuüm. Voor 4 personen heb je dus 2 zakjes nodig. Heb je (net als ik) geen vacumeerapparaat, zorg dan dat er zo weinig mogelijk lucht in het zakje blijf zitten. Ik heb ziplock zakjes gebruikt en daarmee ging het prima. 

  4. Laat de zakjes in het hete water zakken en laat ze een uur op 65°C rustig garen. Bereid intussen de bijgerechten. 

  5. Na een uur is de kip gaar en heerlijk sappig en mals. Vind je het, net als ik, lekker als er nog een gebakken randje aan zit, bak ze dan nog even aan in een koekenpan.