Hartige taart met lekker veel spinazie
Laat de spinazie ruim van tevoren helemaal ontdooien. Ben je dat vergeten, verwarm het dan en laat het vervolgens weer grotendeels afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de ui en de knoflook. Bak ze glazig in een koekenpan met een scheutje olie erin. Meng in een kom de hütenkäse, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en nootmuskaat. Roer dit goed door elkaar.
Doe de ontdooide spinazie in een vergiet en druk met een pollepel (of met je handen) zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Doe de uien, knoflook en uitgeknepen spinazie bij de vulling en roer het er goed doorheen.
Vet een grote springvorm in met boter en bekleed de vorm met 1 rol bladerdeeg. Schep de vulling erin en vouw de flappen van het deeg over de vulling. Snijd uit de tweede rol bladerdeeg een rondje dat groot genoeg is om de vulling geheel af te dekken. Druk de randen aan.
Snijd uit de rest van het deeg wat vormpjes en plak die op de bovenkant van de taart. Bestrijk de taart met een losgeklutst ei en schuif hem ongeveer drie kwartier in de oven. Laat de taart 5 minuten staan voordat je hem aansnijdt, zodat de vulling een beetje kan opstijven.