Ga terug
Print
hoofdgerechten mosselen Gekookte mosselen

Basis bereiding mosselen

Eet ze eens op deze manier en verzin vervolgens variaties voor een volgende keer.

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 kilo mosselen (voor grote eters)
  • 1 winterwortel
  • 1 bosje selderij
  • 2 preien
  • 2 uien
  • scheut witte wijn (ongeveer 100 ml)

Werkwijze

  1. Maak de groentes schoon en snijd de wortel en ui in plakjes en de prei in hele of halve ringen. Leg de groentes over de bodem van een grote (mossel)pan. Spoel de selderij schoon en leg de takjes over de groenten.

  2. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Leg alle schelpen die hierdoor dicht zijn gedaan in de pan op de groente. Tik de schelpen die niet dicht zijn gegaan tegen het aanrecht. Gaan ze nog steeds niet dicht, gooi ze dan weg. Ook kapotte schelpen gooi je weg. 

  3. Giet de wijn over de mosselen in de pan en breng het aan de kook. Laat het nu een minuut of 8 zachtjes koken totdat alle schelpen openstaan. Zet de pan op tafel of verdeel het over eenpersoons bakjes. 

  4. Geef er lekkere versgebakken friet bij en een simpele groene salade.