Ga terug
Print
hoofdgerechten kip Kip tandoori zonder pakjes en zakjes

Kip Tandoori

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Kooktijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de marinade

  • ong. 500 gram kipdijfilet
  • 300 ml Turkse yoghurt of Griekse
  • 1 duimlengte verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el Garam Masala
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • beetje chilipoeder

Voor de tadoori saus

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • wat verse koriander
  • 1 tl garam masala
  • beetje gemalen komijn (djinten)
  • beetje gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • kneepje citroensap
  • 400 ml kokosmelk
  • schep Turkse yoghurt
  • scheutje olijfolie

Werkwijze

Kip marinade

  1. Snijd de dijtjes in stukken die in je mond passen. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar (voor extra smaak kun je de Garam Masala nog even roosteren in een koekenpan). Doe de kip erbij en schep het goed door elkaar. Laat dit mengsel minimaal een uur of 4/5 in de koelkast marineren. 

Tandoori saus

  1. Doe een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of braadpan. Doe ui en knoflook erbij als het heet is en draai het vuur halfhoog. Laat de ui rustig glazig worden in een minuut of 10. Voeg dan alle specerijen toe en laat die even meebakken totdat je het goed kunt ruiken. 

  2. Voeg dan de kippenbouillon en de tomatenblokjes toe. Laat rustig een paar minuten pruttelen. Giet de kokosmelk erbij en laat dit rustig een minuut of 20 zachtjes koken. De saus wordt nu wat dikker, maar als het te dun blijft kun je het wat dikker maken met een maïzena papje. 

  3. Schud de marinade zoveel mogelijk van de kip af en bak de blokjes kip gaar in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Voeg de kip bij de saus en serveer met rijst en groente. 

  4. Proef en voeg naar smaak extra kruiden, specerijen, zout en peper toe. Snijd de korianderblaadjes fijn. Schep de rijst en de tandoori op borden en strooi de korianderblaadjes erover. 

Notities

Serveer met gekookte rijst en bijvoorbeeld komkommersalade.