Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes
Snijd de dijtjes in stukken die in je mond passen. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar (voor extra smaak kun je de Garam Masala nog even roosteren in een koekenpan). Doe de kip erbij en schep het goed door elkaar. Laat dit mengsel minimaal een uur of 4/5 in de koelkast marineren.
Voeg dan de kippenbouillon en de tomatenblokjes toe. Laat rustig een paar minuten pruttelen. Giet de kokosmelk erbij en laat dit rustig een minuut of 20 zachtjes koken. De saus wordt nu wat dikker, maar als het te dun blijft kun je het wat dikker maken met een maïzena papje.
Schud de marinade zoveel mogelijk van de kip af en bak de blokjes kip gaar in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Voeg de kip bij de saus en serveer met rijst en groente.
Proef en voeg naar smaak extra kruiden, specerijen, zout en peper toe. Snijd de korianderblaadjes fijn. Schep de rijst en de tandoori op borden en strooi de korianderblaadjes erover.
Serveer met gekookte rijst en bijvoorbeeld komkommersalade.