Ga terug
Print
cook expert zelf maken homemade pindakaas

Pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas met heel veel variaties

Gang Broodbeleg
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 potje
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram rauwe pinda's
  • scheutje arachide olie
  • 1 el honing
  • snufje zout

Werkwijze

  1. Pel de pinda's en verwarm de oven voor op 180°C. Spreid de gepelde pinda's uit over een bakplaat, zorg dat ze niet op elkaar liggen. Rooster de pinda's 15 minuten en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

  2. Doe de afgekoelde pinda's in je foodprocessor en laat hem draaien totdat alle pinda's kruimels zijn. Als je pindakaas wilt maken met stukjes erin (en wie wil dat nou niet?) houd dan een paar lepels van de kruim apart. 

  3. Laat de foodprocessor weer draaien. Op een gegeven moment zie je de olie uit de pinda's zorgen voor een smeuïge massa. Doe er een scheutje arachideolie bij en proef even hoeveel zout en honing erbij moet. Laat de machine draaien totdat je de juiste consistentie hebt. Roer vervolgens de achtergehouden pindakruim erdoor. Je (basis) pindakaas is nu klaar!

Variatietips

  1. Ik  heb 8 variaties gemaakt met de basispindakaas waaronder één met hagelslag (waarom ligt dat niet in de winkel?!), één met gember, één met spaanse peper en één met kokosrasp. Laat je fantasie de vrije loop!