Ga terug
Print
recept gezonder broodje shoarma

Gezondere variant op een broodje shoarma

Broodjes shoarma zijn heerlijk, maar erg vet. Dit is een gezondere variant.

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 ui
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • scheutje olie
  • 8 pitabroodjes
  • gemengde sla

Voor de saus

  • 200 ml yoghurt
  • 1 tl geraspte knoflook (of knoflookpoeder)
  • 1 tl dille (vers of gedroogd)
  • zout
  • peper

Werkwijze

  1. Begin met het snijwerk. Snijd de paprika's in kleine blokjes, de kipdijfilet in kleine reepjes en de champignons in kwarten. Snipper de ui en de knoflook. 

  2. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui hier even in. Voeg de kip, paprika's en champignons toe en bestrooi met de paprikapoeder en chilipoeder. En roerbak een minuut of 10. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Roer de ingrediĆ«nten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper en zout (voeg eventueel nog een kneepje citroensap toe als je ervan houdt). Verwarm de pitabroodjes in de oven of in de broodrooster. 

  4. Snijd de broodjes op en vul ze met de kip. Lepel er wat saus over en serveer met de sla.