Ga terug
Print
hoofdgerechten vegetarisch recept pasta in 't groen

Pasta in 't groen

Gezonde vleesloze pasta met saus van avocado's en spinazie

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 eetrijpe avocado's
  • 200 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • handje basilicumblaadjes
  • kneepje citroensap
  • 200 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 100 gram pecannoten
  • zout
  • peper
  • 400 gram spaghetti

Werkwijze

  1. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado's en doe dit samen met de spinazie, de knoflook, de basilicumblaadjes, de helft van de Parmezaanse kaas, de helft van de  pecannoten, 200 ml kookvocht van de pasta en het citroensap in een blender of keukenmachine. Maal dit tot een gladde massa. Is de saus nog wat te dik, doe er dan nog wat kookvocht bij. Proef en breng de saus op smaak met zout en peper.

  3. Giet de saus bij de pasta en schep het er goed doorheen. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overgebleven Parmezaan en pecannoten.