Ga terug
Print
bijgerechten groente/fruit recept lauwwarme bietjessalade met geitenkaas

Lauwwarme bietjessalade met geitenkaas en pecannoten

Gang Bijgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo rode bietjes gekookt
  • scheutje olijfolie
  • zout
  • peper
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • paar takjes tijm
  • paar takjes rozemarijn
  • 2 handjes pecannoten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de gekookte bietjes in blokjes die makkelijk te eten zijn, maar niet te klein. Doe het in een ovenschaal en roer er wat olijfolie, tijmblaadjes en rozemarijnnaaldjes door. Bestrooi met een beetje peper en zout. Schuif de schaal in de oven en rooster de bietjes een minuut of 10/15.

  2. Doe de bietjes over op een serveerschaal. Heb je bijvoorbeeld nog wat sla of spinazie over, leg dit er dan onder of schep het erdoor. Kruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de pecannoten. 

  3. Serveer met gekookte aardappelen en een lekker stukje vlees of vis.