Rustig gegaard rundvlees in een heerlijke saus
Doe de reepjes vlees in een kom en strooi de bloem erover. Schep het met je handen goed door elkaar zodat de bloem zich goed verspreidt.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees hierin bruin. Past het niet in één keer? Doe het dan in 2 of 3 porties. Bestrooi met zout en peper. Doe het vlees vervolgens in de binnenpan van je slow cooker.
Bak vervolgens in het achtergebleven bakvet de sjalotjes en de champignons. Breng op smaak met peper en zout. Doe de knoflook erbij en laat nog een minuutje bakken. Blus af met de rode wijn en voeg het bij het vlees in de slow cooker.
Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de yoghurt en de peterselie). Roer alles even goed door elkaar en zet de pan op 'low'. Bij mij was het vlees in 4 uur mooi gaar, maar dat kan verschillen. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe groot en dik je de reepjes vlees hebt gesneden. In alle gevallen geldt: je eet als het klaar is en niet als het tijd is ;-)
Bereid intussen je bijgerechten. Ik heb er gekookte aardappelen en groente bij gedaan, maar het is ook heel lekker met bijvoorbeeld tagliatelle.
Roer vlak voor het serveren de yoghurt erdoor en bestrooi het met de peterselie.