Bijzonder (en pittige) combinatie van Turkse worstjes (sucuk) en cajun kruiden
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout. Gebruik je verse pasta dan hoeft het maar een minuut of 3 Ć 4 te koken. Snijd de paprika's in reepjes, de champignons in kwarten en snipper de ui en de knoflook. Haal het velletje van de worstjes en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit een scheutje olie in een ruime hapjespan of wok en fruit hierin het gesnipperde uitje, de cajunkruiden en de knoflook op halfhoog vuur. Doe vervolgens de plakjes worst erbij en roerbak even mee. Doe dan de reepjes paprika en de champignons erin en roerbak dit ook weer even mee. Smelt vervolgens de monchou erdoor.
Giet de pasta af en spoel even af met koud water om het kookproces te stoppen. Doe de pasta dan bij de groentesaus als de monchou volledig is gesmolten. Warm alles even goed door en schep de pasta even op borden. Bestrooi eventueel nog met wat verse peterselie en serveer meteen.
Sucuk kun je krijgen bij de Turkse supermarkt en op veel markten vind je het ook wel. Je kunt ze eventueel vervangen door salamiworstjes of chorizo.