Zuid-Afrikaanse gehaktschotel
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boterhammen in een bakje en giet er ongeveer 50 ml van de melk over. Laat even intrekken en knijp de boterhammen vervolgens uit. Verkruimel het brood in een ruime kom.
Voeg bij het brood het gehakt en kneed het even goed door totdat je het brood niet meer kunt zien. Voeg vervolgens alle ingrediënten behalve de eieren, de rest van de melk en de laurierbladen bij het gehaktmengel en kneed grondig door.
Vet een ovenschaal in met wat boter en schep het gehaktmengsel erin. Druk het goed aan en maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
Klop de eieren los met de rest van de melk en giet dit over het gehakt. Leg de laurierblaadjes in deze laag en schuif de schotel ongeveer 45 minuten in de oven.
Ik heb de bobotie geserveerd met notenrijst waardoor ik wat rucola heb geroerd. Maar het kan ook heel goed met aardappelen.
In bobotie hoort eigenlijk ook een handje rozijnen, maar omdat dat het enige is dat ik echt niet lekker vind heb ik dat weggelaten.