Ga terug
Print
Recept pasta met zalm en komkommer

Pasta met zalm en komkommer


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 400 gram pasta naar keuze
  • 2 komkommer
  • 350 gram zalm
  • 1 ui
  • 1 tl mosterd
  • klein scheutje balsamico azijn
  • peper
  • zout
  • 150 gram Philadelphia naturel of andere zuivelspread

Werkwijze

  1. Zet een pan met water en zout op voor de pasta. Snipper de ui, snijd de komkommer in blokjes (met schil, dan eerst goed wassen). Om te voorkomen dat de saus te nat wordt kun je de zaadlijsten het beste eerst verwijderen. Snijd ook de zalm in blokjes.

  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan of wok en fruit hierin de ui even aan. Voeg de zalmblokjes toe en bak ze even mee. Voeg vervolgens de komkommer toe. Ik vind het lekker als het nog wat bite heeft dus ik bak ze liever niet te lang.

  3. Voeg de zuivelspread erbij en roer het er goed door. Laat het daarbij rustig smelten, op niet al te hoog vuur. Roer vervolgens de balsamico en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. 

  4. Voeg de pasta bij de saus en warm alles nog even lekker door. 

Notities

#outmijnkeuken