Ga terug
Print
hoofdgerechten varkensvlees aardappelsalade

Aardappelsalade met tuinbonen, bacon en leerdammer

Volwaardige maaltijdsalade met aardappelen, groente, kaas en bacon. Voor een vegetarische versie kun je de bacon eenvoudig weglaten.

Gang Hoofdgerecht, Maaltijdsalade
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediƫnten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • zout
  • peper
  • 4 el rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • 4 el olijfolie
  • paar plakjes ontbijtspek
  • 150 gram Leerdammer kaas
  • 400 gram tuinbonen
  • 250 gram kastanje champignons

Werkwijze

  1. Kook de aardappelen en de tuinbonen gaar. Snijd de champignons in kwarten en bak ze even aan in een beetje boter of olie. 

  2. Snijd de gare aardappelen in plakjes of blokjes en voeg ze samen met de gare tuinbonen in een ruime kom. Bak de bacon in een droge koekenpan krokant en snijd in reepjes. Snijd de kaas in blokjes.

  3. Schep de bacon, de champignons en de kaas door de aardappelen en de tuinbonen en hussel goed door elkaar. Maak een dressing van de olijfolie, rijstazijn, peper en zout en giet dit over de aardappelsalade. Schep goed door en proef. Voeg eventueel nog peper en zout toe. 

  4. Serveer lauwwarm.

Notities

#outmijnkeuken