Rijstgerecht op basis van Tom Kha Kai recept
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Schil de gember en rasp het of snijd het heel fijn. Snijd de kipfilet in blokjes van zo'n 2 x 2 cm. Ontdoe de champignons van viezigheid en snijd ze in kwarten. Snijd de lente ui in ringetjes.
Verhit een scheutje olie in een wok. Voeg de gember, kip en currypasta toe en roerbak een minuut of 3 à 4 op hoog vuur. Doe daarna de champignons erbij en bak dit even een paar minuutjes mee. Daarna gaat de Thaise wokgroente erbij en ook dit roerbak je een minuutje of twee mee.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij, breng het aan de kook en laat het op laag vuur even pruttelen.
Schep de rijst op borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met de ringetjes lente ui en serveer meteen.
Zomerse variatietip: voeg wat limoensap en rasp toe voor wat meer frisheid.