Ga terug
Print
Hoofdgerechten kip Parmigiana

Kip Parmigiana

Ovenschotel met kip, tomatensaus en kaas

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans/Italiaans
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 flinke kipfilets
  • klontje boter
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • scheut olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gram
  • zout
  • peper
  • 250 gram mozzarella
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Pluk de blaadjes van de basilicum, hak ze grof en zet apart. Hak de steeltjes heel fijn. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hapjespan of wok en fruit de ui en knoflook hier even rustig in. Voeg daarna de gepelde tomaten en de fijngesneden takjes van de basilicum toe. Breng aan de kook en laat het op rustig vuur ongeveer 20 minuten pruttelen. 

  3. Voeg daarna de basilicum blaadjes toe en roer ze door de saus. Zet het vuur uit. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak ze in de boter in een koekenpan goudbruin. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg de stukken kip erin. Verdeel de plakken mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaan. Schuif de schotel in de oven en bak het ongeveer een half uur. 

  5. Serveer met (verse) pasta!