Ga terug
Print
bijgerechten met aardappel

Pittige aardappeltjes uit de oven

Doe eens iets ander met je piepers

Gang Bijgerecht
Totale tijd 37 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 600 gram krieltjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 0,5 tl kurkuma
  • 1 groene spaanse peper of als je die niet kunt krijgen een rode
  • 1 tl komijn
  • zout
  • verse koriander naar smaak

Werkwijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Schil de aardappeltjes, spoel ze schoon en kook ze in water met zout ongeveer 10 minuten voor. Je kunt eventueel ook voorgekookte krieltjes kopen. Giet de aardappeltjes af, stoom ze droog en zet apart tot gebruik.

  2. Snipper intussen de ui, schil en rasp de gember, snijd de peper zeer fijn (zaadjes en zaadlijsten verwijderen) en snijd de koriander fijn.

  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui een paar minuutjes. Voeg dan de gember, de kurkuma, de Spaanse peper, de komijn en wat zout toe en bak dit al roerend even kort mee. Houd je niet zo van heel pittig, gebruik dan de helft van de groene peper.

  4. Voeg vervolgens de aardappeltjes toe. Schud de pan goed heen en weer zodat de aardappelen all over bedekt worden met de kruiden en specerijen. Bak even lekker aan, zodat de aardappelen een beetje goudbruin worden.

  5. Doe alles in een ovenschaal en schuif het ongeveer 20 minuten in de oven. Omdat krieltjes nogal van grootte kunnen verschillen moet je goed de garing in de gaten houden. Ze zijn gaar als je er met een mesje makkelijk in kunt prikken. 

  6. Bestrooi de schaal met de fijngesneden koriander en serveer met bijvoorbeeld een gegrild kippenpootje en sperziebonen. 

Notities

#outmijnkeuken #omk