Begin op tijd, want de terrine moet even afkoelen.
Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes en doe ze in een foodprocessor. Voeg wat zout en de eieren toe. Laat de machine draaien en tot je een egale massa hebt. Verwarm de oven voor op 175°C (hete lucht iets lager).
Laat het apparaat draaien terwijl je in een dun straaltje de room erbij giet. Begin met de helft van de room en controleer dan de het mengsel. Het mengsel moet nog wat veerkrachtig zijn maar niet te stevig. Voeg nog wat room toe als het nog erg stevig aanvoelt. Een hoeveelheid is lastig aan te geven en hangt van veel factoren af.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en tabasco.
Vet een vorm in met boter. Ik heb een springvorm gebruikt en puntjes gesneden, maar een cakevorm kan natuurlijk ook. Dan kun je er mooie plakken van snijden.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en verdeel daarover de rivierkreeftjes. Schep de rest van het kabeljauwmengsel erover. Strijk het mooi glad en dek af met een stuk aluminiumfolie. Vul een braadslee voor de helft met heet water en zet daarin de vorm. Schuif dit geheel in de oven en laat de terrine een half uur tot 35 minuten bakken.
Haal het uit de oven en verwijder de folie. Laat de terrine afkoelen en als je voldoende tijd hebt kun je hem nog wat op laten stijven in koelkast (dat snijdt makkelijker), maar dit is geen must.
Meng de witlof, appel en noten in een slakom. Doe de andere ingrediënten in een potje, doe de deksel op het potje en schud goed. Giet de dressing over de salade
#outmijnkeuken #omk