Ga terug
Print
chocolademousse

Chocolademousse uit de Magimix Cook Expert

Met caramel beurre salé

Gang Nagerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 porties
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 200 gram extra pure chocolade in stukjes gebroken
  • 100 gram slagroom
  • 50 ml siroop caramel beurre salé of andere siroop
  • 5 eieren gescheiden
  • 1 mespuntje zout

Werkwijze

  1. Doe de stukjes chocolade en de slagroom in de rvs kom. Stel het apparaat in op Expert/5minuten/snelheid 3/60°C en zet het apparaat aan. Schraap met een spatel de chocolade van de wanden van de kom en zet het apparaat op dezelfde stand nog 1 minuut aan. Doe dan de eidooiers en de siroop erbij en stel het Expert programma in op 20 seconden/snelheid 10/warmte 0°C. Doe dit mengsel over in een schaal en laat het afkoelen.

  2. Spoel de rvs kom schoon met het programma 'spoelen' en een beetje afwasmiddel. Spoel de kom onder een hete kraan na en droog hem zorgvuldig af. Zet de eiwitklopper op zijn plek en doe de eiwitten en een snufje zout in de kom. Selecteer de optie 'Stijfgeklopt eiwit' in het 'bakken' programma. 

  3. Spatel de eiwitten zorgvuldig door het chocolademengsel. Doe de mousse over in glazen of mooie schaaltje en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer met frambozen. 

Notities

#outmijnkeuken #omk